Om

Vegard Storbråten Øye Mobil: 992 54 651 E-post: vegard@torader.no

Vegard Storbråten Øye (f.1991) fra Eidsvoll i Akershus begynte å spille torader da han var ni år i Steinsgårdskroken spell- og danselag i Nannestad.

 

Flere ganger vunnet kretsmetserskap på torader, har sølv fra NM og bronse fra Landsfestivalen i gammeldansmusikk. I tillegg har han vunnet en rekke lokale talentiader, vært på Landsmønstringen i UKM og mottatt Eidsvoll kommunes første kulturstipend for ungdom.

 

Ga ut CD-en "Spellemannsdrømmen" i 2004, har spilt sammen med flere kjente artister og hatt en rekke opptredener i radio og TV - deriblant i Sommeråpent på NRK.

 

Den unge toraderspellemannen har de siste ti årene hatt hundrevis av konserter og opptredener i både inn- og utland på alt fra festivaler, jubileer og eventer til underholdning for foreninger og institusjoner. Deriblant 50 konserter på 17 dager på institusjoner for Akershus musikkråd i 2011 og en egen Norge rundt-turné sommeren 2015.

 

Vegard er kjent for sitt gode humør og innlevelse i musikken,

vektlegger å bevare tradisjoner og har fokus på god dansetakt, driv og rytme. Han komponerer også en rekke melodier selv.

 

 

spellemann &

gleddesspreder